Emotional Freedom Techniques ofwel EFT Therapie (zie opmerking onderaan pagina) is een revolutionaire techniek die vrijwel altijd direct de emotionele stress vermindert en in veel gevallen zelfs helemaal elimineert. Het maakt daarbij niet uit of je emotionele stress of emotionele reactie het gevolg is van een actuele of van een oude ervaring.

Omdat onverwerkte en/of onderdrukte emoties in heel veel gevallen de oorzaak zijn van lichamelijke, geestelijke of gedragsproblemen, werkt EFT meestal ook op deze klachten. EFT wordt dan ook gebruikt bij het behandelen van pijn, angsten, fobieën, stress, onbegrepen klachten, depressiviteit, relatieproblemen, rouwverwerking en vele, vele andere klachten.

Omdat de werking van EFT helaas vaak niet goed begrepen wordt, wordt het soms afgedaan als een trucje of een afleiding, iets mystieks of energetisch; in ieder geval iets alternatiefs. Of iets waarvan de resultaten niet blijvend zouden kunnen zijn. Het tegendeel is waar.

De werking van EFT Therapie kan worden uitgelegd aan de hand van de klassieke stress-response die in elke medische opleiding gedoceerd wordt. Het inzicht hebben in de mogelijke werkingsprincipes van EFT is erg belangrijk omdat dit inzicht vaak het verschil maakt tussen een goede EFT-behandeling en een ‘gewone’ of matige EFT-behandeling.

Wil je meer in detail weten wat EFT precies is, hoe het werkt en waarom het zo goed werkt?

Ben je geïnteresseerd in wat je ermee kunt doen en of jouw klacht ook met EFT kan worden aangepakt?

Wil je EFT zelf leren? Als professionele hulpverlener? Of als leek, als zelfhulpmiddel?

Wil je tips over het effectief toepassen van EFT Therapie?

Wil je meer inzicht in de verschillen tussen de verschillende varianten van EFT?

Of wil je gewoon direct hulp bij jouw klachten?

Op deze en nog veel meer vragen geef ik op deze website antwoorden. En mocht je iets missen, stuur me gerust een mail.

NB: Ik spreek hier weliswaar over EFT Therapie omdat dit de favoriete zoekterm voor Google is. Echter: EFT is primair een interventietechniek en geen opzichzelfstaande therapie. Het wordt pas therapie in handen van een therapeut die EFT als therapeutische interventie inzet.